Fysio

Fasciatherapie

Bindweefsel kan worden gezien als de lijm van ons lichaam. Het zogeheten connective tissue is zacht en rekbaar en houdt alle onderdelen van je lichaam bij elkaar. Het geeft steun aan organen door deze te beschermen. Het kapselt de zenuwen, bloedvaten en lymfebanen in. Ook verbindt het bindweefsel je huid met je spieren en zorgt het voor isolatie. Een heel belangrijk onderdeel van ons lijf dus!

In de medische termen wordt het bindweefsel "fascia" genoemd. Van oudsher is dit een ondergeschoven kindje van de medische wereld geweest. Het zat theoretisch alleen maar in de weg van de belangrijke structuren. In de jaren 80 is echter ontdekt dat het juist een van de belangrijkste onderdelen van ons lijf is en waar ook veel te winnen is! Bij Fasciatherapie geeft de therapeut het bindweefsel de aandacht die het verdient. Het bindweefel kan door verschillende oorzaken worden aangetast zoal stress, verkeerde houding en gebrek aan beweging. Het bindweefsel ondersteunt ook slechte houdingen en kan uiteindelijk verkleven waardoor het helemaal moeilijk is om je houding te veranderen. Het wordt dan steeds moeilijker om bijvoorbeeld je "chronisch" opgetrokken schouders te ontspannen en daardoor vertrekt de stress nooit uit je lijf.

Faciatherapie is een diepgaande, niet-manipulatieve vorm van behandelen. De persoon wordt in het geheel benaderd, dus naast de lichamelijke ongemakken worden ook andere (psycho-emotionele en gedragsmatige) factoren aangekaart. Vanuit het lichaam en de bewegingen van de persoon worden de problemen aangepakt. Het kan voor iedereen van meerwaarde zijn om hier serieus naar te kijken. Onze fysiotherapeut kan je hierbij helpen en daar waar nodig ook de juiste behandeling toepassen om het bindweefsel in goede conditie te brengen en te houden!

Neem vrijblijvend contact op!