Etalagebenen

Claudicatio intermittens, beter bekend als ‘etalagebenen’, is een slagaderziekte waarbij de symptomen zich uiten in de benen door verkalking. Dit merkt u tijdens het lopen waarbij de benen tijdens het lopen in toenemende mate stram en pijnlijk aan gaan voelen en u gedwongen wordt even stil te staan. Daardoor trekt de pijn en/of kramp weg en kunt u verder lopen. Vervolgens spelen na korte tijd deze herkenbare zelfde klachten weer op. Risicofactoren zijn roken, diabetes en inactviteit.

Claudicatio netwerk
De claudicatio fysiotherapeut bij MIJNvitaal heeft een opleiding gevolgd voor het helpen van patiënten met vaatproblematiek en is aangesloten bij het claudicatio netwerk. Dit netwerk bestaat uit fysiotherapeuten, vaatchirurgen, verpleegkundigen, diëtisten en andere medici in het vak met specifieke kennis en ervaring op dit gebied.

Looptherapie
Bij MIJNvitaal meten wij de pijnvrije loopafstand in meters. Hiermee evalueren en beoordelen wij de ernst van de situatie. Met behulp van looptherapie- leefstijladviezen en coaching helpen wij u met het vergroten van de bloedtoevoer naar de benen toe. Dit resulteert in een grotere pijnvrije loopafstand.