FysioFIT Nieuws over MIJNvitaal oefenLOKAAL Vitaliteit

Sporten met stoma

Je staat er eigenlijk nooit bij stil...

U bent geopereerd en er is een stoma aangelegd? Dit is een hele verandering!
Sportte jij ook voor de stoma? Sindsdien minder (bewegings) gevoel of (bewegings) controle over het eigen lichaam? Angst iets te forceren? Bewegen bevordert het herstel.

Voor stomadragers is het van belang om onder professionele begeleiding te beginnen met bewegen. Helaas is het belang van bewegen onder stomadragers niet altijd bekend. Soms is de drempel om te gaan sporten en bewegen simpelweg te hoog. Wij bij MIJNvitaal in ons oefenlokaal kunnen deze drempel verlagen in een ontspannen en ongedwongen sfeer.

Het oefenprogramma van MIJNvitaal sterkt de spieren aan en maakt het lichaam soepeler. In het begin kost het energie maar jij krijgt het dubbel terug! Het bewegen één op één met een coach geeft je volledige aandacht en meer zelfvertrouwen! Het verbetert jouw kwaliteit van leven.

Beweging houdt ook het gewicht stabiel. Dat is speciaal voor stomadragers belangrijk omdat schommelingen in het gewicht ook de ligging van je stoma kan beïnvloeden.

De coach/fysiotherapeut stelt samen met u de beginsituatie, persoonlijke situatie en wensen en doelen vast. Dit doen wij met een intakegesprek. Hierdoor weten wij hoe en waar te beginnen.

Ook mogelijk een traject na opheffing van van uw stoma te starten.

Tot ziens!

Schrijf je nu in!