Fysio Nieuws over MIJNvitaal

Oedeemtherapie na liposuctie/liposculptuur

Na een liposuctie of liposculptuur kunnen er verhardingen ontstaan die een minder egale huidstructuur veroorzaken. Verhardingen na de operatie zijn in de regel het gevolg van het ontstekingsproces en weefselschade. De zwelling wordt veroorzaakt door o.a. de reactie op het instrument waarmee de vetcellen verwijderd worden. Het weefsel zwelt dan op met overmatig vocht. Het buikgebied is hier ook gevoelig voor.

Manuele lymfedrainage is hét middel om vochtophoping te reduceren en volledig herstel en optimaal resultaat te bespoedigen. Deze verhardingen worden meer soepel. Met manuele lymfedrainage verplaatst het vocht en wordt het weer opgenomen door het lymfestelsel.

Deze behandeling werkt drainerend, pijndempend en maakt het weefsel weer soepel. De behandeling versterkt de resultaten van de liposuctie/liposculptuur.
Bij de eerste behandeling krijg je van ons handvatten en oefeningen mee om ook zelf aan de slag te gaan met jouw herstel. Op deze manier zorgt u tussen de behandelingen door voor beter herstel.

Oedeemtherapie en begeleiding van een specialist helpt deze zwelling in het operatiegebied te verminderen en de genezing te bevorderen.