Fysio

Medical taping

Medical taping, je ziet het steeds vaker bij topsporters in de media. Wat zijn die mooi gekleurde patronen op de afgetrainde lijven van de sporters en waarom zou dit iets voor jou zijn?

Medical tape wordt gebruikt bij de ondersteuning van gewrichten of het beïnvloeden van de beweging en functie van de spieren. Dit wordt toegepast voor een correctie in de houding, de reductie van zwelling en pijnvermindering.

In veel gevallen kan men dus ook als 'gewone burger' profijt hebben van medical taping, mits goed toegepast door de behandelende fysiotherapeut. Steeds meer fysiotherapeuten verdiepen zich in de werking van het tapen en de voordelen. Tijdens de behandeling wordt er onderzocht of dit voor jouw situatie aan te raden is. 

De tape die wordt gebruikt lijkt zo veel als mogelijk op echte huid, zodat de beweeglijkheid zo groot mogelijk blijft. De tape blijft zo'n 4 to 8 dagen zitten en in de tussentijd kun je er alles mee doen. Sporten, douchen en slapen zoals je gewend bent. Je zult wel het effect merken van de taping waar het voor bedoeld is, dus je vergeet niet snel dat de tape er zit.

Het verwijderen van medical taping gaat het best met warm water en een rustige hand. In veel gevallen laat het vanzelf los, maar wanneer nodig kun je het zelf verwijderen. Het best is als je jouw fysiotherapeut je hierbij laat helpen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bel even voor een vrijblijvend adviesgesprek!