Vitaliteit

Relaxen; alleen op vakantie?

Het toppunt van een relaxvakantie is als je de mogelijkheid hebt om te genieten van een spa inclusief massage. Dit is goed voor lichaam en geest!

Het masseren van je spieren zorgt voor een betere bloedcirculatie waardoor afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd en je lichaam sneller hersteld. Vooral na fysieke inspanning kan dit bevordelijk zijn om de verzuring en de vermoeidheid in je spieren versneld te verwerken. Door het afvoeren van afvalstoffen wordt je immuunsysteem ook gestimuleerd waardoor je weerstand verhoogd wordt. Dit is vooral een lange termijn effect voor je volledige welzijn. Naast een gezonde voeding en actieve leefstijl zorgen regelmatige massages voor een betere fysieke gezondheid.

Doordat je door het ondergaan van een massage rust en kalmte ervaart kan ook je hartritme rustiger worden. Dit gebeurt al na enkele minuten en is goed voor het verlagen van de bloeddruk. Dit is goed wanneer je hier medische problemen mee hebt, maar het kalmeert ook de zenuwachtige types onder ons. Na het ontspannen door de massage kom je in een relaxte toestand die je graag zo lang mogelijk vasthoud. Het lijkt bijna wel slaap, je reageert slomer en je ogen worden klein. Een heel prettig effect en goed voor je humeur.

Naast het onderhoud van je spieren en het relaxen kan ook je huid profiteren van een goede massage. Door de oliën die gebruikt worden en de technieken kan je huid gevoed worden en door bijvoorbeeld scrubben stimuleer je de huid om versneld te vernieuwen.

Al met al is het raadzaam om regelmatig een massage te ondergaan, niet alleen op vakantie maar ook in je dagelijkse leven. Voor veel mensen is het moeilijk om hier een prioriteit van te maken, maar als je bovenstaande punten leest is het misschien toch de moeite waard!

Maak vandaag nog een afspraak bij jouw masseur of neem vrijblijvend contact op met MIJNvitaal!