Vitaliteit

Wat doet vakantie voor jouw vitaliteit?

Vakantie, het klinkt voor veel mensen als een overbodige luxe, maar het is echt een mooie kans om even aan je vitaliteit en gezondheid te werken. Niet alleen is rust heel belangrijk maar ook het anders bewegen van je lichaam kan veel doen om je vitaliteit te vergroten.

Vooral de mogelijkheid om zonder tijdsdruk een wandeling te maken in de buitenlucht (met een mooi zonnetje) is echt heel waardevol voor je gezondheid en vitaliteit. Je kan je geest de vrije loop laten of een waardevol gesprek voeren met je wandelpartner. Het lopen hoeft niet in een hoog tempo maar een beetje doorstappen zorgt wel voor een verbeterde bloedsomloop en traint je lijf en longen.

Het samen wandelen met een partner of vriendin kan erg goed zijn voor je relatie, dat klinkt niet als vitaliteit, maar is het wel. Het hebben van een goede relatie met de mensen om je heen draagt bij aan een beter welbevinden en daardoor aan je vitaliteit. Grijp dus de kans aan om een goed gesprek te voeren of samen nieuw dingen te beleven!

Het ontdekken van nieuwe plekken is weer goed voor je hersenen. Het nieuwsgierig zijn en nieuwe informatie tot je nemen zorgt voor vitalere hersenen die flexibeler zijn. Daardoor kunnen ze ook in het 'normale' leven beter functioneren. Daar hebben jij en je werkgever zeker iets aan!