Fysio PowerFIT Vitaliteit

Artrose en voeding

De meest voorkomende problemen waar de ouder wordende mens mee te maken krijgt is artrose. Voeding kan u beter beschermen in dit verouderingsproces. Voeding richt zich op het zo 'kwalitatief' en ‘optimaal’ mogelijk houden van zowel de botten als het kraakbeen. Het kraakbeen vind je op elke plek waar twee of meerdere botstukken bij elkaar komen en te samen een gewricht vormen.

Voeding:
De botten houdt u sterk mogelijk door inname van calciumrijke producten. Enkele voorbeelden kunnen zijn: melkproducten, groenten, diverse noten en peulvruchten. Als aanvulling kunt u vitamine D rijke producten tot u nemen. Deze vind u in haring, sardines maar ook in makreel kunt u deze vinden. Vlees en eieren leveren dit eveneens maar in veel mindere mate.

Voordeel van het regelmatig nuttigen van schelpdieren en verschillende vissoorten is dat u op deze manier ook het gewrichtskraakbeen geeft wat het nodig heeft. Dit komt door de hoeveelheid Omega vetzuren die de kwaliteit van ons kraakbeen kunnen optimaliseren. Andere bouwstoffen die dit ook proces eveneens ondersteunen zijn Glucosamine, Chondroïtine en Hyaluronzuur.

Bewegen:
Gezond bewegen en belasten van de gewrichten heeft een positief effect op het ‘sterk’ houden van het gehele bewegingskelet. Wij bieden gesuperviseerde trainingen aan. Bijvoorbeeld EMS-training, personal fitness, vitaliteitsbegeleiding, fysiofit, bootcamp en conditie en krachttesten. Dit vind plaats in het oefenlokaal van MIJNvitaal! Valt u uit door verkeerd trainen of ervaart u een drempel om te beginnen vanwege klachten? Kom dan ook eerst even naar MIJNvitaal Fysiotherapie.